Despre blog

Ce este pneumatica, mai bine zis tehnologia pneumatica, la ce se foloseste si de ce sa o folosim? De ce nu?

Fiind o solutie eficienta din punct de vedere economic si curata, aceasta tehnologie folositoare de aer este din ce in ce mai des folosita in automatizarea unei fabrici fiind o modalitate de crestere a eficientei in productie si cum toata lumea isi doreste sa faca o investitie minima iar castigul sa fie substantial, aceasta tehnologie foarte ieftina si curata este exact ceea ce trebuie!

Unde si de ce se foloseste aceasta tehnologie vom afla si vom invata cu acest blog despre pneumatica si tot ce tine de aceasta ramura a industriei.

Vom invata modul de functionare si de implementare in aplicatiile tale a diferitelor piese, componente de care o instalatie pneumatica nu se poate lipsi, montarea corect a unui cilindru sau a unui filtru de aer pe instalatia de aer.

Tehnologia pneumatica si cea hidraulica au la baza concepte mecanice aproape identice, diferenta dintre ele este in modul tehnologiei de realizare. Diferentele rezulta din natura diferita a fluidului de lucru utilizat, caracterizat printr-o puternica compresibilitate fara de lichidele folosite in transmisiile hidraulice. In acest fel,aplicatiile pneumatice industriale folosesc o presiune de lucru uzuala sub 10 bar, iar aerul comprimat folosit in aceste aplicatii este evaluat direct in atmosfera, fara nici un efect secundar neplacut!

Mai multe informatii vom prezenta in articolele noastre si speram ca vor ajuta la inceput de drum pe orice doritor sa implementeze aceasta tehnologie.